Wissel jij wel eens van omslagfoto op LinkedIn? Voor je zichtbaarheid is het handig om regelmatig je omslagfoto te veranderen op je persoonlijke profiel. Maar niet alleen voor je zichtbaarheid, want je kan het ook goed inzetten om een ander onderdeel van je bedrijf te benadrukken.

Bovendien is het uiterlijk van LinkedIn nog niet zo lang geleden gewijzigd. De plaatsing van je profielfoto van het midden naar de linkerkant kan direct consequenties voor je omslagfoto hebben. Dus als je je omslagfoto sindsdien niet hebt aangepast, bestaat er een grote kans dat je omslagfoto niet meer optimaal is.

Wat zet je op je omslagfoto

Je kan je omslagfoto voor meerdere doelen gebruiken. Hieronder deel ik een aantal ideeën ervan, die je op zichzelf of in combinatie kan gebruiken:

  • Een call-to-action! Laat mensen in beweging komen door bijvoorbeeld naar je website te verwijzen naar een gratis weggever
  • Het logo van je bedrijf en een foto van jezelf (terwijl je aan het werk bent)
  • Een aankomend evenement dat je organiseert
  • Een product of dienst dat je wilt promoten
  • Je contactgegevens, website, telefoonnummer of e-mailadres
  • Een andere omslagfoto per seizoen
  • Een kijkje achter de schermen (foto of video)
  •  Het gebouw waar je werkt (hoewel mensen/ medewerkers het beter doen)
  • Formaat omslagfoto

    Het formaat van je omslagfoto van je persoonlijke profiel is 1584 x 396 pixels gebleven Als je tekst had staan in je oude omslagfoto, kan het zo maar gebeuren dat die nu niet meer leesbaar is doordat je profielfoto naar de linkerkant is verplaatst. Zaak dus om je omslagfoto te aan te passen.

    Het grote voordeel is dat je nu meer open ruimte hebt om iets te laten zien of lezen. Je profielfoto staat 47 pixels van de linkerkant af. In totaal heb je 1215 pixels rechts van je profielfoto bruikbare ruimte.

    LinkedIn omslagfoto afmetingen (kl)

    Zorg dat je al je belangrijke informatie zoals je logo, je contactgegevens, je dienst/product, missie etc. in die vrije ruimte plaatst. Dit geeft je ook de mogelijkheid om je huisstijl van je website door te voeren, quotes te citeren, aanbevelingen erin te kopiëren of je call-to-action.

    Op mobiel staat de foto wel in het midden, dus daar moet je ook rekening mee houden, aangezien de meeste personen via hun mobiel naar LinkedIn gaan.

    LinkedIn omslagfoto mobiel

    Tip

    Ook al is jouw lay-out nog niet vernieuwd, dan is het toch handig om je omslagfoto alvast aan te passen. Degenen die wel al de nieuwe omgeving hebben, krijgen jouw profiel namelijk wel al zo te zien.

    Hoe kan je de omslagfoto uploaden?

    Om een nieuwe omslagfoto te uploaden, klik je op het potloodje rechtsonder in je omslagfoto. Vervolgens klik je rechtsboven op je omslagfoto om deze te wijzigen.

    Houd er rekening mee dat je profielfoto 400 x 400 pixels bevat.

    Omslagfoto LinkedIn wijzigen

    Wijzig of upload je gemaakte achterfoto vanaf je computer. Vervolgens heb je de mogelijkheid om de foto enigszins te slepen om de positie te optimaliseren, in te zoomen of te draaien (rechtzetten).

    Je kan de afbeelding eventueel bijsnijden of een filter overheen plaatsen. Er is de mogelijkheid om de helderheid, contrast, verzadiging of vignet aanpassen.

    Vergeet als laatste niet op toepassen om de omslagfoto op te slaan!

    Hoe maak je een mooi achtergrondfoto?

    #1 Canva

    Mijn absolute favoriete tool is Canva! Zelf gebruik ik op de computer de betaalde versie (Canva for Work), maar de gratis versie volstaat prima wanneer je er niet dagelijks mee werkt. Je kunt ook de app op je mobiele telefoon downloaden.

    Canva heeft veel social media templates klaar staan, maar de LinkedIn omslagfoto zit daar niet bij. Rechtsboven kan je kiezen voor ‘Use custom dimensions’ en daar type je de afmeting 1584 x 396 pixels in en klikt op ‘Design’.

    Je kunt dan een lay-out kiezen of het zelf ontwerpen. Foto’s uploaden, teksten toevoegen, symbolen/elementen en achtergronden. Eindeloos veel mogelijkheden. Geef je bestand een naam en download de omslagfoto als .png bestand.

    #2 Snappa

    Snappa is een heel gemakkelijke gratis app, die je op je desktop kan gebruiken. Heel overzichtelijk met veel mogelijkheden, zoals templates, achtergronden, patronen, graphics, Een kind kan de was doen. Natuurlijk kan je je eigen ontwerp maken en filters en effecten aanbrengen. Het uitproberen waard.

    #3 Easil

    Easil heeft veel mogelijkheden, maar is iets ingewikkelder in gebruik. Je kan de app 30 dagen gratis uitproberen, daarna wordt het een betaalde versie. Easil is zeer uitgebreid en biedt minstens hetzelfde aan al de hierboven genoemde elementen.

    Workshop LinkedIn

    Als ondernemer zijn er genoeg redenen om een professioneel persoonsprofiel op LinkedIn te beginnen of je hebt er al één wat zou je dan (nog) willen leren?

    Binnenkort organiseer ik hoe je een succesvol profiel kan opstellen, waarmee je potentiële klanten aantrekt. Deze LinkedIn workshop is een heel praktisch opgezet training, waar je met je laptop meteen aan de slag gaat.

    Ik ben erg benieuwd naar wat jij zou willen leren tijdens zo’n workshop! Laat je me het weten in een reactie hieronder en wie weet neem ik jouw onderwerp mee in de workshop.

    Download in ieder geval alvast mijn gratis LinkedIn checklist!

    Gratis LinkedIn Checklist (beknopt)

    Pin It on Pinterest

    Share This